Peste 60 000 de iranieni și-au descărcat Biblia App, folosind o aplicație anonimă

1179 0

Zeci de mii de iranieni și-au descărcat Biblia în ultimele luni, datorită unei inițiative a postului de radio creștin SAT – 7, cu toate restricțiile impuse de guvernul Iranului.

Din septembrie 2015, când SAT – 7 a deschis un serviciu de chat ce oferă anonimat și securitate, peste 60 000 de iranieni și-au descărcat Biblia în totalitate sau porțiuni ale acesteia. Aplicația de mesagerie App, numită Telegram, permite ascultătorilor să trimită mesaje anonime la SAT – 7, care le poate pune la dispoziție programe creștine și să-și descarce Biblia. Acest serviciu este foarte oportun în special într-o țară precum Iran, unde se blochează frecvent mediile sociale cum este Facebook și autoritățile urmăresc de aproape convorbirile telefonice, mesajele de text și poșta electronică.

SAT – 7 spune că primește aproximativ 2 000 de mesaje zilnic de la ascultătorii iranieni, care le mulțumesc pentru că le oferă un spațiu în care credincioșii să le vorbească altora și să-și împărtășească credința. Mulți întreabă de rugăciune sau doresc să depună mărturie de credința lor.

Nu avem suficient personal pentru a ne ruga pentru toată lumea. Este ceva ce ne depășește”, spune Benjamin Parsa, director de relații cu audiența de la SAT – 7. El a adăugat că 1 000 de persoane au descărcat Biblia în prima săptămână, când a fost oferit serviciul.

Acest post de radio contează în acest moment cu peste 1,7 milioane de ascultători în Iran. Un iranian, ascultător fidel al acestui radio creștin, a declarat pe post: „Acesta nu este doar o organizație misionară sau un program al mediilor de comunicare, ci este adevărata noastră biserică în acest moment”.

Iran continuă să fie unul din locurile cele mai periculoase din lume pentru a fi creștin, ocupând locul 9 pe lista țărilor care practică persecuția contra creștinilor, lisă oferită de Open Doors. Convertirea de la islam, care este religie de stat, la creștinism înseamnă pedeapsă cu moartea pentru bărbați și închisoare pe viață pentru femei. Anul trecut peste 100 de creștini au fost arestați și întemnițați și un număr însemnat dintre aceștia, abuzați fizic și mental.

Iran are la activ o lungă istorie de abuzuri contra drepturilor omului, iar violența se extinde rapid în întreaga țară, pentru că este facilitată de legile ce permit persecutarea legală a unor minorități cum sunt creștinii, ce au fost declarați de autorități ca fiind o „sectă ilegală”.

Sursa: Christian Today

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns