Peste 100 de avocați și europarlamentari au trimis o scrisoare guvernului Norvegiei privitoare la cazul Bodnariu

921 0

Peste 100 de persoane, majoritatea avocați ce provin din Statele Unite și Europa, precum și membri ai Parlamentului European, au trimis o scrisoare primului ministru norvegian în care se spune: „Legile guvernului prin care statul a luat în custodie cinci copii dintr-o familie creștină pentru a „evita îndoctrinarea acestora” cu credința creștină, violează dreptul internațional și cerem eliberarea imediată a acestor copii”.

Informația a fost difuzată de portalul The Christian Post, care precizează că cei cinci copii au fost luați „ilegal” de către Serviciul de protecție a copilului în 16 și 17 Noiembrie 2015, datorită „credinței creștine sincere” a părinților Marius și Rut Bodnariu. Scrisoarea a fost trimisă vinerea trecută de avocatul din Huston, Peter Costea, scrisoare ce a fost semnată de peste 100 de avocați și europarlamentari.

The Christian Post mai precizează că acțiunea guvernului norvegian a pornit de la îngrijorarea unui profesor privitoare la felul în care erau educați copiii de acești creștini „radicali” ce și-au „îndoctrinat” copiii. Apelul familiei la decizia Barnevernet prin care le erau luați copiii, a fost respinsă în 27 Noiembrie 2015.

Ne-am familiarizați cu faptele ce au generat această problemă și suntem profund îngrijorați că acești copii au fost confiscați din motive legate de credința creștină a familiei”, se mai scrie în scrisoarea adresată primului monistru Erna Solberg. „Propriile documente ale Barnevernet (Serviciul de protecție infantilă) dovedesc că valorile religioase și credința familiei au constituit nucleul discuțiilor funcționarilor, când s-a dezbătut confiscarea copiilor”.

Scrisoarea mai adaugă: „Barnevernet dezaprobă felul în care erau crescuți copiii, deoarece era „bazat pe Biblie.

Legea privind bunăstarea copilului din Norvegia impune obligația autorităților acestei țări de a prezerva identitatea religioasă a copiilor ce sunt luați din familiile lor biologice, dar „acest lucru nu a fost făcut”, se mai spune în scrisoare, semnalând că acești copii „deja nu mai merg la biserică, sunt crescuți de persoane ce nu împărtășesc credința creștină sau să creadă în Dumnezeul copiilor și al părinților biologici și nu au nici un interes sau apreciere față de valorile creștine”.

Întâlnirile dintre părinți și copii sunt sporadice și sunt bazate în exclusivitate pe criteriile stabilite de autorități.

Conform opiniei noastre, faptele ce constituie acest incident internațional sunt inacceptabile, nu doar din motive juridice, ci și din motive umanitare și morale. Considerăm că aceste fapte se constituie în grave încălcări ale dreptului intern și internațional … Din aceste motive, este imperativ ca Norvegia să elibereze imediat acești copii și să fie înapoiați familiei lor biologice”, revendică semnatarii acestei scrisori.

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns