Opt creștini sunt judecați în Nepal pentru că au distribuit Biblii

1185 1

Opt creștini protestanți, dintre care unul este pastor, sunt în pericol de a fi judecați pentru prozelitism după ce au fost prinși distribuind Biblii elevilor de la o școală, conform unei informații a site-ului Asia News, preluată de Christian Today.

Data procesului nu a fost stabilită încă, dar un tribunal se pregătește pentru a-i judeca pe cei suspecți, conform unor surse locale. Șapte dintre aceștia au fost arestați în 8 Iunie după ce au fost surprinși împărțind Biblii elevilor unei școli din districtul nordic Dolakha, zonă ce a fost devastată de cutremurul de anul trecut.

Apoi, în 14 Iunie, poliția l-a arestat de asemenea și pe reverendul Shakti Pakhrin, acesta fiind suspectat de legături cu cei arestați și apoi investigați pentru prozelitism.

Este drept că după câteva zile întreg grupul a fost eliberat, dar cu ordinul de a se prezenta la tribunal. Din acest grup fac parte doi profesori și activiști pentru susținerea învățământului din Nepal, și sunt implicați în reconstrucția țării în urma cutremurului.

Există unele informații că grupul, pe lângă faptul că a fost reținut fără nici o justificare, a fost torturat  în timp ce se afla la arest.

Acuzația împotriva lor este de a fi distribuit Biblii cu scopul convertirii elevilor, mai comentează Asia News.

Cei opt au respins acuzațiile spunând că ei doar au împărțit material religios copiilor creștini ce le-au cerut Biblii. „Noi doar le-am dat aceste cărți”, a spus Prakash Pradhan, directorul Monte Valley Academy, o școală privată locală.

În același timp, Federation of National Christian Nepal (FNCN), a prezentat un memorandum ministrului de interne, cerând ca cei acuzați să fie scoși de sub urmărirea penală.

Conform informațiilor, grupul este acuzat de a fi violat articolul 26, paragraful 3, din Constituția Nepalului, ce reglementează libertatea religioasă și care afirmă că „nici o persoană nu poate să acționeze în așa fel încât altă persoană să se manifeste într-un fel ce este împotriva sănătății publice, a decenței, a moralității, sau … să convertească pe o persoană de la o religie la alta”.

Să ne rugăm pentru acești creștini pentru ca Dumnezeu să-i izbăvească din aceste momente când credința le este încercată și să le dea putere și oportunități ca să-și poată continua activitatea în Nepal.

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns

1 comment