O profesoară este concediată în Madrid pentru opinii contrare ideologiei de gen

2021 0

Alicia V. Rubio, o profesoară de la Instituto Arquitecto Peridis din Leganes, un oraș din sudul Madridului, a fost concediată recent de conducerea acestei instituții, pentru opinii contrare ideologiei de gen și a legilor pro LGBT, aprobate în Comunitatea Madrid.

Profesoara a scris o carte intitulată „Cuando nos prohibieron ser mujeres … y os persiguieron por ser hombres” (Când ne-au interzis să fim femei … și când v-au persecutat pentru că sunteți bărbați), participând de asemenea la discuții și dezbateri în care se arăta critică față de aceste idei. Profesoara este de asemenea parte din partidul politic VOX.

Rubio trebuia să participe la o dezbatere despre libertatea de expresie organizată de Hazteoir la Facultatea de Drept de la Universitatea Complutense din Madrid, în a doua jumătate a lunii Martie, dar o grupare radicală de stânga a încercat să interzică accesul la Universitate și drept urmare, conducerea facultății a suspendat activitatea.

Nu este pentru prima dată când profesoara este agresată în acest fel, fiindu-i interzis să-și exprime punctul de vedere contrar îndoctrinării cu ideologia „gender” în școli și în alte domenii ale vieții publice.

În luna Februarie, în Sevilla, peste 100 de radicali de stânga și feministe violente au făcut imposibilă conferința profesoarei, aceștia strigând „fascistas”.

În Madrid, în 15 Martie, un grup de persoane între care doi consilieri din partidul politic Podemos, și cu binecuvântarea profesorilor, au organizat o demonstrație la intrarea școlii unde Rubio muncea, făcând presiuni pentru ca profesoara să demisioneze, lucru la care ea s-a opus.

Un lucru similar s-a produs în 4 Aprilie, când doamna Rubio urma să-și prezinte cartea la Biblioteca Publică din Guadalajara. Cu o zi înainte, directorul bibliotecii i-a comunicat că evenimentul este suspendat. Conform vice secretarului partidului VOX, evenimentul a fost suspendat datorită ordinelor primite de la Consejeria de Educacion, Cultura y Deportes, de la Comunitatea Castilla la Mancha.

Și pentru că nu a fost suficient cu atât, și pentru că profesoara a refuzat să-și prezinte demisia, așa cum consiliul profesorilor a votat într-o formă majoritară, în cele din urmă s-a decis concedierea doamnei Rubio.

„Dacă nu ne putem atinge de ideologia de gen și nu putem fi în dezacord cu legile LGBT, ce sunt impuse în sălile de clasă, atunci unde este libertatea de expresie”, a comentat profesoara la Actuall.

„Curios. Pe mine m-au concediat pentru opinii. Dacă aș fi furat milioane aș fi fost în regulă. Am greșit delictul. Trăiască Orwell”, a scris doamna Rubio pe Twitter.

Platforma Hazteoir a trimis o petiție la Consilierul de Educație de la Comunitatea Madrid, prin care solicită protecția profesoarei Alicia Rubio, considerând că aceasta este supusă unei campanii de hărțuire fără precedent. Petiția a reunit peste 42 000 de semnături.

O polemică asemănătoare a avut loc în Spania în luna Martie când Hazte Oir, o organizație catolică ce se manifestă în contra ideologiei de gen, a legilor pro LGBT și a celor ce promovează avortul, a pus în circulație un autobuz publicitar, cu un mesaj împotriva ideologiei de gen, denunțând îndoctrinarea forțată ce este impusă în special în școli, îndoctrinare ce se beneficiază de sprijin legislativ în 10 comunități autonome din Spania. Respectivul autobuz a fost însă reținut de poliția locală ca urmare a deciziei primăriei prin care era interzisă o astfel de activitate, fiind considerată ca fiind homofobă și că promovează ura. Același lucru s-a întâmplat și în Barcelona, unde pe lângă sechestrarea autobuzului au fost confiscate peste 400 de exemplare ale unei cărți, contra ideologiei de gen, și care urma să fie distribuită gratuit. În alte orașe din Spania, chiar dacă autoritățile nu au mai intervenit, autobuzul a fost primit cu pietre și huiduieli de grupuri ale radicalilor de stânga.

Ceea ce trebuie spus însă, este că cei din colectivul transexual au promovat înainte o campanie similară, prin mesaje publicitare pro-ideologia de gen, postate în stațiile de autobuz, dar care nu au fost cenzurate de nici un fel de autorități.

Surse: Protestante DigitalLa Gaceta

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns