O familie pierde dreptul de adopție din cauza viziunii biblice privind familia

2294 0

S-a întâmplat în Canada, una din țările ce în ultimii ani s-au dovedit a fi vârful de lance în ceea ce privește drepturile comunității LGBT și a persoanelor transgender.

O familie de credincioși evanghelici a depus o plângere în justiție pentru că serviciile sociale din provincia Alberta (Canada), le-au respins cererea de adopție, din cauza convingerilor religioase ale acestora. Cei doi soți nu au copii din cauza unor complicații medicale și din aceste cauză și-au exprimat dorința de a adopta. În declarația prin care solicitau acest lucru, ei și-au exprimat dorința de a adopta copii, inclusiv de vârste avansate, știind că „este puțin probabil ca aceștia să fie adoptați. Dorim să le oferim un cămin și să le arătăm că sunt valorați”.

Așa cum explică Centrul de Justiție pentru Libertăți, ce a preluat cazul, această familie a avut un interviu cu Serviciile Sociale din Edmonton în luna octombrie a anului trecut. Inițial solicitarea le-a fost aprobată, dar într-un interviu ulterior, în martie 2017, le-au fost solicitate „lămuriri privind viziunea lor față de sexualitate”.

În acel interviu, cei doi au explicat că sunt creștini evanghelici și că posedă o viziune privitoare la sexualitate și familie, bazată pe Biblie, reiterând angajamentul că vor trata pe orice copil cu „respect și dragoste, indiferent de comportamentul și orientarea sexuală”.

După o săptămână, serviciile sociale le-au refuzat solicitarea de adopție, motivând că acești părinți adoptivi „nu vor putea ajuta un copil ce ar putea avea probleme de identitate sexuală”. Într-un alt interviu personal, li s-a explicat că aceasta este poziția oficială a administrației din Alberta. Din această cauză, familia a decis să cheme în justiție Serviciile Sociale, deoarece consideră acest caz ca fiind discriminare bazată pe convingerile religioase.

John Carpay, avocat și director al organizației ce a preluat cazul, a explicat că „a decide cine este potrivit pentru a adopta, în funcție de credințele religioase, violează dreptul la libertate religioasă și egalitate, drepturi consfințite în Constituție și în Carta Drepturilor Omului”, de aceea cere ca această decizie să fie revocată. Solicitarea legală, cere să se emită o sentință judiciară care să aprobe dreptul acestei familii de a putea adopta copii.

Sursa: Protestante Digital

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns