ISIS cere musulmanilor din Egipt să nu se apropie de adunările creștinilor

1553 0

Grupul terorist cunoscut ca și Statul Islamic sau ISIS, îi avertizează pe musulmanii egipteni să evite locuirile unde creștinii se adună.

„Vă avertizăm să vă mențineți departe de adunările creștinilor”, spune un lider ISIS.

De asemenea le-a mai spus musulmanilor să evite „reuniunile armatei și ale poliției, precum și zonele unde se află instalații guvernamentale și politice”.

Avertismentul, ce a apărut pe o platformă de mesagerie jihadistă, a sugerat de asemenea că grupul terorist are în plan să lanseze alte atacuri contra așa numitelor „obiective legitime”, cum sunt bisericile și afacerile creștinilor.

În ultimele săptămâni, ISIS  s-a centrat în regiunea de nord a Peninsulei Sinai din Egipt, făcând presiuni asupra minorităților religioase și a forțelor de securitate egiptene. Zeci de familii au fugit din El-Arish, din Sinai, la începutul lui martie, după ce jihadiștii au împușcat cel puțin 7 creștini.

Apoi, la începutul săptămânii trecute, grupul anunța că și-a desfășurat „poliția moralității” a ISIS, pentru a obliga respectarea strictei legi islamice Sharia în regiunea Sinai. Cu toate eforturile guvernului egiptean de a reprima acest grup extremist, ISIS continuă cu atacurile ucigașe.

În Duminica Floriilor, teroriștii islamici au atacat două biserici, omorând 45 de persoane. Într-o încercare de a crește tensiunea inter-sectară, ISIS a publicat în februarie un video extrem de crud, prin care avertiza creștinii egipteni că ei erau „favoriții”, spunându-le în același timp fanilor lor că ei se află la ordinele lui Alah pentru a-i ucide pe toți „necredincioșii”.

După atacurile din cele două biserici, președintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi a ordonat starea de urgență pentru trei luni, dând guvernului ample puteri pentru a combate insurgența islamică.

Sursa: Mundo Cristiano

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns