India face presiuni ca organizația creștină Compassion, să plece din țară

1305 0

Această ONG creștină dispune de 589 centre și 145 000 copii adoptați în această țară asiatică. Schimbările legislative împiedică finanțarea organizației și dacă nimic nu se schimbă, în 15 Martie vor fi obligați să oprească activitățile.

Compasssion, această organizație creștină, ce operează de mai bine de 50 de ani în India, a denunțat situația limită în care se află. Așa cum se explică în pagina web, problema a apărut ca urmare a schimbărilor legislative, ce restrâng accesul donațiilor din partea organizațiilor neguvernamentale străine. Guvernul, de tendință naționalist hindusă, dorește să reducă activitățile ce sunt considerate diferite de ideologia oficială a statului.

În acest fel, guvernul indian poate limita activitatea organizațiilor creștine, motivând că aceste organizații pot reprezenta o amenințare contra intereselor naționale. Aceste schimbări legale, și presiunile la care sunt supuși creștinii, au fost denunțate în ultimele luni și de alte instituții precum Open Doors. În lista de supraveghere mondială, întocmită de Open Doors, India a urcat mai multe poziții anul trecut, din cauza legilor prin care încearcă să restrângă activitățile creștine.

Dinspre Compassion, suntem asigurați că ei întotdeauna au lucrat „respectând legile țărilor în care suntem prezenți, pentru a garanta adopția copiilor de la distanță, ajutorarea mamelor, a copiilor și a studenților de universitate, prin intermediul centrelor locale”.

Cu toate acestea, presiunile guvernului ating susținerea financiară, fără de care nu va putea să continue cu activitatea. „Datorită presiunilor din partea guvernului indian, multe din centrele locale își văd existența în pericol. De fapt, guvernul local a făcut publică o ordonanță restrictivă și cu toate eforturile noastre pentru a obține autorizațiile pertinente, drumul birocratic impus de autoritățile locale este lung și dificil”, explică Compassion.

Chiar dacă „centrele continuă să facă tot ce este posibil pentru a-și continua activitatea, dar se confruntă cu mari dificultăți pentru a putea continua lucrarea cu copiii. Ne rugăm pentru a primi informații pozitive, dar dacă în următoarele zile nu va fi așa, ne vedem obligați, cu multă părere de rău, să luăm decizii dificile”.

Compassion International a pus ca dată limită ziua de 15 Martie, ce va putea marca finalul operațiunilor acestei ONG în India, dacă nu se ajunge la un acord cu autoritățile, ceea ce este foarte dificil.

Conform informează site-ul Cristianity Today, entitatea canalizează aproximativ 45 milioane de dolari anual în această țară, pentru activitățile benefice, depășind orice altă organizație similară. Compasssion folosește aceste fonduri pentru programe ce sunt desfășurate în principal prin intermediul bisericilor locale și a centrelor creștine din toată țara, ce acum pot rămâne fără acest sprijin economic fundamental.

Cu toate negocierile ce au avut loc cu autoritățile, inclusiv cu intervenția în decembrie a Secretarului de Stat al SUA, John Kerry, ce a abordat problema cu guvernul indian, aceste negocieri nu au schimbat legea și blocajul a continuat, până ce s-a ajuns la această situație disperată.

Într-un video difuzat de Compassion, directorul acesteia în India, Silas Balraj, explică situația și cere creștinilor din întreaga lume să se roage „pentru ca să se facă voia Domnului”. „Să nu credeți că acesta este finalul. Dumnezeu își va duce planul la capăt și El este credincios ca să-l facă la timpul potrivit”, explică Balraj.

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns