Guvernul din Cuba a ordonat închiderea a 60 de biserici penticostale

1705 2

Uniunea Patriotică din Cuba (UNPACU) a condamnat recent „atacurile regimului castrist contra libertății religioase” și a dat publicității faptul că autoritățile statului au anunțat Biserica Evanghelică Penticostală că 60 din localurile acesteia au fost confiscate.

Într-un comunicat, liderul acestui grup, Jose Daniel Ferrer, s-a referit la cazul unei biserici evanghelice din Camagüey, care a fost atacată de poliție joi 8 Ianuarie, demolând apoi o parte din edificiu. Poliţia a descins la casa pastorului dimineaţa devreme, acesta fiind arestat împreună cu soţia lui, fiind conduşi amândoi la postul de poliţie din localitate.

Pe lângă demolarea bisericii, a cărei pastor era Bernardo de Quesada, UNPACU a denunţat că în ziua următoare a fost demolată o altă biserică în Las Tunas, biserică ce era păstorită de Carlos Nuñez.

Acest grup de biserici s-a desprins cu mai mult timp în urmă din Assemblies of God, formând o entitate separată, fiind în acelaşi timp foarte critică faţă de guvernul de la Havana. În comunicatul UNPACU se menţionează că regimul menţine mobilizate în Camagüey forţele de represiune, pregătite pentru a interveni contra oricărei manifestaţii a credincioşilor indignaţi de violenţa barbară folosită de autorităţile castriste.

Ferrer a semnalat că deşi relaţiile dintre Statele Unite şi Cuba s-au normalizat în cursul anului trecut, în Cuba au crescut violările drepturilor omului, în special cele referitoare la libertatea religioasă, aşa cum reiese din cazul prezentat mai sus.

Într-un raport publicat de Christian Solidarity Worldwide (CSW), raport publicat de Christian Today, se precizează că în anul 2015 au avut loc în Cuba 2 300 de incidente legate de violarea libertăţii religioase în insulă, în comparaţie cu doar 220 în 2014. Această creştere spectaculoasă este legată de faptul că guvernul de la Havana a declarat ilegale 2 000 de biserici aparţinând organizaţiei Assemblies of God şi a ordonat demolarea a peste 100 din aceste biserici.

Surse: Protestante DigitalDiario de Cuba

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns

2 comments

 1. Rostas Daniel - Beius Răspunde

  – casele de toleranta de ce nu le inchid ?
  – macelul asupra copiilor si a familiilor de ce nu le opresc ?
  – pornografia si drogurile de ce nu le opresc ? si cate mai cate ……..
  Isi pregatesc o generatie de oameni fara Dumnezeu apoi vor vedea ei ce au crescut si cum zicea cineva ca isi merita soarta !
  Dragilor vine Domnul Isus sa isi ia biserica din aceasta mizerie si din aceasta lume blestemata.
  Mai vorbiti domnilor de la martorii lui Iehova ca se va reface lumea asta nu mai vorbiti prostii , aici e paradisul ? Domnul isus a zis : Ma duc sa va pregatesc un loc ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi.
  Acolo domnilor trebuie sa ajungem iar dupa cum vad ne indreptam cu pasi repezi ! problema e ca nu toti ……..
  Doamne ai mila !