Foamea spirituală este în creștere în țările din Orientul Mijlociu, conform televiziunilor creștine

995 0

În ultimii ani s-a înregistrat o creștere semnificativă a interesului cetățeanului din Orientul Mijlociu față de fenomenul creștin, conform postului de radio și televiziune prin satelit SAT-7, a căror emisiuni se adresează atât creștinilor persecutați, cât și celor necredincioși. Aceasta semnifică faptul că foamea spirituală este în creștere în această zonă a lumii.

„În ultimele două decade multe conflicte au avut loc în mai bine de jumătatea țărilor în care operează SAT-7, în special în Siria și Irak. Dar aceste conflicte, generate în mare parte de extremismul în numele religiei, doar au făcut să crească foamea spirituală profundă pentru programele noastre”, a declarat fondatorul SAT-7, dr. Terence Ascott.

Răspunsurile spectatorilor la emisiunile acestui post de televiziune s-au triplat în ultimii cinci ani, crescând de la o medie zilnică de 270 în 2010, la peste 800 pe zi în 2015.

Tema comună a spectatorilor ce contactează SAT-7, este că omul de rând revendică prin intermediul undelor un sistem de valori, semnificația și pacea, conform responsabililor televiziunii creștine.

SAT-7 permite Bisericii să fie lumină și sare în această societate, să fie o voce profetică și să le arate oamenilor un drum diferit. Acest moment este unul de maximă audiență pentru noi ca și misiune creștină și vine într-o perioadă în care Islamul politic a fost discreditat, iar oamenii caută răspunsuri la aceste acțiuni inumane ale omului către om”, a mai spus Ascott.

În această regiune a lumii în care locuiesc peste 500 de milioane de persoane, mai puțin de 10 % din populație au venit în contact sau au cunoscut vreodată vreun creștin, dar peste 90 % au acces la televiziune prin satelit. SAT-7 ajunge la 15 milioane de persoane , operând pe cinci canale din patru studiouri din Orientul Mijlociu, în limbile arabă, farsi (persană) și turcă. Canalul lucrează atât pentru creștinii izolați și persecutați din aceste zone, cât și pentru cei ce nu au auzit niciodată de Evanghelie.

Este un timp fantastic pentru noi, fiind disponibili în milioane de case care sunt total inaccesibile la alte forme de mărturie creștină, ducând o Evanghelie a dragostei, a păcii, speranței și reconcilierii”, conclude Ascott.

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns