Dr. James Dobson – decăderea familiei va însemna decăderea civilizaţiei occidentale

3516 0

Cunoscutul consilier creştin dr. James Dobson, trage un serios semnal de alarmă privind deriva morală în care se găseşte America, unde Curtea Supremă de Justiţie este pe punctul de a aproba căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex, cu tot ce decurge de aici, lege care va afecta toate cele 50 de state care compun SUA. În acest sens, recent el a adresat o scrisoare deschisă tuturor celor care sunt parte din organizaţia  „Focus on the Family” dar fiind publicată pe internet, a devenit publică şi accesibilă tuturor. Sunt cuvintele unei persoane care o viaţă întreagă şi-a dedicat eforturile şi erudiţia în slujba familiei şi este de înţeles îngrijorarea care l-a cuprins, acum când lucrurile au ajuns în acest stadiu. Declinul moral al Americii, ne place sau nu, recunoaştem sau nu, mai devreme sau mai târziu, ne va afecta şi pe noi ceilalţi care nu locuim în America, ci în România sau pe alte meridiane. De aceea am considerat că este necesar să avem acces la câteva porţiuni mai importante din această scrisoare:

„Dragi prieteni,

Această scrisoare a fost scrisă ca pe o rugăciune fierbinte, prin care se recunoaşte urgenţa pe care o transmite. Este vorba de o decizie care este pe punctul de a fi anunţată de către Curtea Supremă de Justiţie a Statelor Unite, ce tratează definirea familiei. Spre sfârşitul lunii iunie, începutul lui iulie, judecătorii vor face cunoscută decizia lor: de afirma definiţia familiei ca pe o uniune exclusivă dintre un bărbat şi o femeie, sau vor redefini această instituţie pentru a include uniunile între persoanele de acelaşi sex. Dacă familia va fi redefinită prin lege, ceea ce observatorii prezic ca un lucru aproape sigur, toate dimensiunile culturii vor fi afectate într-o manieră adversă. Va fi una din deciziile cele mai transcendente  din istoria Statelor Unite, echivalentă la decizia Roe contra Wade din 1973. Aşa cum ştim, acea teribilă decizie de acum 42 de ani a divizat naţiunea într-o formă ireparabilă şi a dus la moartea a 58 de milioane de bebeluşi.

Nu îmi amintesc de vreun alt moment în care instituţiile familiei şi familia însăşi să se fi confruntat cu un aşa pericol, sau când forţele pornite contra acestora să fie mai puternice şi mai hotărâte. Cu excepţia unui miracol, familia care a existat din cele mai vechi timpuri, probabil se va prăbuşi, prefigurând căderea propriei civilizaţii occidentale. Acesta este un timp pentru o rugăciune concertată,  să dovedim înţelepciune divină şi cel mai mare curaj ce niciodată nu ni s-a cerut să arătăm.

Timp de peste 50 de ani mişcarea activistă homosexuală a căutat să implementeze un plan maestru care a avut ca şi obiectiv central, distrugerea şi redefinirea familiei. Multe din aceste obiective în mare măsură s-au realizat, inclusiv sprijinul generalizat pentru modul de viaţă gay, discreditarea Scripturii care condamnă homosexualitatea sau imoralitatea sexuală, cenzurarea clerul şi a mediile de comunicare creştine, includerea homosexualilor şi a lesbienelor în toate ramurile forţelor armate, concederea de drepturi şi privilegii speciale prin lege, revocarea legilor care interzic pedofilia, îndoctrinarea copiilor şi a generaţiilor viitoare prin intermediul educaţiei publice şi asigurarea tuturor beneficiilor legale ale familiei pentru două sau mai multe persoane care recunosc că au tendinţe homosexuale. (…)

Aceste obiective păreau imposibile doar cu câţiva ani în urmă, dar acum sunt deja la dispoziţia noastră. Noi cei din America de Nord, nu suntem doar „îndreptaţi spre Gomora”, cum spunea judecătorul Robert Bork în cartea lui, ci suntem în cădere liberă spre Gomora. Vechiul baraj de pământ ce a susţinut şi a protejat rezervorul valorilor iudeo-creştine, din timpul părinţilor fondatori ai patriei, a cedat. Familia tradiţională este ultima redută ce urmează să cadă”.

„Familia este darul cel mai minunat al Creatorului”, susţine cunoscutul consilier creştin, făcând trimitere la cuvintele din Cartea Genesei, unde Dumnezeu însuşi a stabilit ordinea acesteia prin cuvintele: De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup. (Geneza 2:24). El a mai stabilit şi alte două instituţii cum este biserica şi guvernul. Dobson mai face referire apoi la instituţia familiei care a fost piatra unghiulară a tuturor culturilor pe toate continentele şi acest lucru a durat timp de mai bine de 5000 de ani, chiar dacă unii spun azi că familia este demodată şi pentru oamenii înguşti la minte. Chiar şi în timpurile în care homosexualitate a înflorit, sau a fost tolerată (Sodoma şi Gomora, Grecia antică sau Imperiul Roman) familia a fost onorată prin lege sau tradiţie, dar nici una din aceste civilizaţii nu a supravieţuit. Nu sunt mai mult de 18 ţări în lume care recunosc legitimitatea familiei homosexuale, iar America este pe punctul de a fi a 19-a.

„Impactul experimentului cu semnificaţia familiei nu mai este speculativ”, continuă Dobson. „Putem vedea unde vom ajunge, privind ce s-a întâmplat în ţările scandinave. Liderii Norvegiei, Suediei şi Danemarcei, au îmbrăţişat de facto, căsătoriile homosexuale, în decada anilor `90. Consecinţele pentru familie au fost devastatoare. Instituţia familiei a început să moară, cu majoritatea perechilor tinere locuind în concubinaj sau au ales să rămână singuri. Peste 80 % din copiii din anumite zone din Norvegia s-au născut şi se nasc în afara familiei” (…)

„Ca să o spunem într-o formă concisă, familia reprezintă baza ordinii sociale a umanităţii. Toate valorile se sprijină pe această bază. Instituţiile, guvernele, prosperitatea, libertatea religioasă şi bunăstarea copiilor depinde totul de stabilitate. Când baza slăbeşte sau este subminată, toată suprastructura începe să se clatine. Aceasta este ce s-a întâmplat în ultimii 45 de ani.

Problema din Statele Unite, care în mod sigur va avea consecinţe asupra unei bune părţi a lumii întregi, este că toate deciziile prin votul popular (din 31 de state americane), care au afirmat că familia este uniunea exclusivă dintre un bărbat şi o femeie, sunt anulate acum de judecătorii federali, iar Curtea Supremă vrea acum să impună noile reguli peste întreaga Americă”.

Dobson face referire la un avertisment lăsat de preşedintele Jefferson, care se temea atunci, pe vremea lui, de o putere exclusivă a puterii juridice, în afara oricărui control care poate să distrugă Constituţia şi drepturile fundamentale. „Este exact ce se întâmplă astăzi, 235 de ani după, remarcă cunoscutul consilier, când o oligarhie de judecători derogă legi şi politici care nu le plac, iar poporului nu i se dă oportunitatea de a vota chestiunile ce îi interesează sau să-i aleagă pe acei reprezentanţi care îi reprezintă şi care vor face caz voinţei poporului”.

„Dar să ajungem la fondul problemei”, spune Dobson. „Dacă Curtea Supremă a Statelor Unite redefineşte familia pentru a include căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex, vă garantez că nu va fi sfârşitul problemei. O avalanşă de cazuri judiciare vor fi arhivate în teme de care nici nu vă imaginaţi azi. Aici sunt unele din cele care le putem prevedea:

  1. Libertatea religioasă va fi asaltată pe toate părţile. Puteţi fi siguri că bisericile conservatoare vor fi târâte în tribunale cu sutele. Se va impune liderilor să contracteze persoane ce nu împărtăşesc aceleaşi credinţe cu denominaţiile lor şi cu cei care le compun. Pastorii s-ar putea să fie obligaţi să căsătorească homosexuali şi li se va interzice să predice anumite pasaje din Scriptură. Cei care se vor opune nu doar vor fi ameninţaţi legal, ci mulţi vor fi hărţuiţi de protestatari şi pichete de activişti. Închisoarea este de asemenea o posibilitate.
  2. Firmele creştinilor şi organizaţiile creştine vor fi făcute să cânte după melodia guvernului. Am fost obligaţi să vedem exemple de fotografi, cofetari şi florari care s-au opus să-i servească pe homosexuali la nunţile lor, sub pericolul de a-şi închide afacerile sau să dea faliment. Acest tip de opresiune legală vine peste naţiune.
  3. Colegiilor creştine li se va interzice să predea punctele de vedere biblice asupra familiei. Orice organizaţie creştină non-profit, care se va opune căsătoriilor dintre homosexuali, probabil îşi va pierde statutul de non-profit şi va trebui să plătească impozite. Multe se vor vedea obligate să-şi închidă porţile.
  4. Avem aici un exemplu de ce ne aşteaptă: cu câteva săptămâni în urmă Preşedintele Obama a cerut realmente legislaţie care să interzică părinţilor să caute terapie profesională pentru a-şi ajuta copiii care se află într-o criză de identitate sexuală. Ce interese sunt susţinute aici când se spune părinţilor cum să-i ajute pe copiii lor confuzi şi dezorientaţi, inclusiv după ce au fost abuzaţi sau exploataţi sexual? Este indignant! În unele state consilierii îşi vor putea pierde licenţele dacă încearcă să le ajute copiii în acest fel. Astfel de intromisiuni sunt precursorii a ceea ce va veni.
  5. Orice profesionist cu licenţă statală de orice tip poate să fie deposedat de dreptul de a-şi practica meseria sau de a face afaceri, dacă nu se ajustează la decizia tribunalului privind relaţiile dintre persoanele de acelaşi sex.
  6. Manualele şcolare pentru copiii de toate vârstele aproape sigur că vor fi refăcute şi republicate pentru a ilustra familiile dintre gay şi lesbiene.
  7. Interferenţa cea mai scandaloasă asupra drepturilor părinţilor va proveni de la şcolile publice care vor impune ca toţi copiii, începând de la 5 ani să fie familiarizaţi cu conceptele de gay şi lesbiene. Nu se va avea în vedere că o astfel de învăţătură contrazice credinţele şi convingerile părinţilor. O astfel de măsură va putea deveni obligatorie în toate şcolile publice prin decret judecătoresc. Deja este o astfel de lege în California şi Massachusetts”.

„Sunt multe alte lucruri care le-aş putea scrie aici”, conclude Dobson.  Încrederea şi îngrijorarea consilierului, este că în America sunt milioane de familii puternice care îşi cresc copiii în frica şi mustrarea Domnului, şi pe de altă parte este o naţiune în derivă, departe de rădăcinile ei spirituale într-o cultură care învaţă o ideologie periculoasă pentru generaţiile de azi şi pentru cele care vor veni.

„Ce putem face pentru a salva naţiunea? Rugăciunea este unica noastră speranţă, dar este foarte puternică. Chiar acum în ultimul ceas Domnul încă poate să răspundă la cererile a milioane de persoane evlavioase. Eu, împreună cu soţia mea, suntem printre cei care se roagă pentru o minune. Vrei să te uneşti cu noi?”

Puteţi citi scrisoarea în întregime (în engleză) pe http://www.wnd.com/2015/05/high-court-on-verge-of-destroying-the-family/

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns