Doi pastori sunt amendaţi pentru opinii contrare homosexualilor

2279 0

Primul este din Mexic, iar al doilea este din Marea Britanie. Independent unul de celălalt, dar cu aceleaşi opinii bazate pe învăţătura Scripturii. Administraţii diferite, dar care adoptă aceeaşi atitudine faţă de opiniile pastorilor, care nu concordă cu linia generală promovată de mai marii zilei, care oferă libertăţi homosexualilor şi pune la respect pe toţi acei care au curajul să-şi exprime public opoziţia faţă de noua moralitate.

Carlos Pacheco este pastorul bisericii „Cristo Vive” din Coahuila – Mexic. Recent asociaţia „Rescatando la Familia” şi Biserica „Cristo Vive”, au organizat un marş contra căsătoriilor între homosexuali, ocazie cu care au împărţit tractate şi au stat de vorbă cu oamenii, divulgând deriva morală a guvernului şi prezentând poziţia Scripturii faţă de aceste lucruri.

Guvernul statului Coahuila, condus de Ruben Moreira a luat act de acţiunea creştinilor şi a decis amendarea pastorului Carlos Pacheco pentru poziţia lui creştină faţă de familie şi faţă de adopţia de copii de către persoanele cu comportament homosexual. Amenzile, pentru că sunt două, au fost emise de Direcţia pentru Promovarea Egalităţii şi pentru Prevenirea Discriminării, constau în plata a 100 de zile de salariu minim, valabil în Coahuila, pentru pastorul Pacheco şi de 150 de zile de salariu minim, pentru asociaţia religioasă „Rescatando la Familia”, motivul invocat fiind un act de cenzură şi de persecuţie, contra persoanelor cu orientări homosexuale. Respectivele amenzi vor trebui să fie plătite Secretariatului de Finanţe al statului.

Avocatul asociaţiei „Rescatando la Familia” şi a Bisericii „Cristo Vive”, Eduardo Pacheco a specificat că încă nu au primit nici o notificare scrisă, dar când aceasta va sosi, se va analiza şi se va decide ce se va face în continuare din punct de vedere juridic.

Pastorul Carlos Pacheco a denunţat faptul că guvernul lui Ruben Moreira a iniţiat o persecuţie împotriva tuturor celor care promovează idei contrare administraţiei sale. „În opinia mea, niciodată nu s-a ajuns să se facă discriminare aşa cum legea spune, dar prima dată va trebui să cunoaştem conţinutul rezoluţiei şi apoi să depunem recursul”, a spus pastorul ziarului Vanguardia.

Dacă în cele din urmă judecătorul federal crede că am comis o greşeală administrativă va trebui să o acceptăm pentru că noi respectăm legile, dar nu vom înceta să credem în ceea ce este corect, chiar dacă suntem persecutaţi. De fiecare dată când am semnalat o lege greşită, am fost persecutaţi”, a mai spus pastorul. (NoticiaCristiana.com, care citează surse din Diario de Mexico)

Un predicator care predica frecvent pe străzile din Taunton – Anglia, a fost declarat vinovat de un delict de ordine publică pentru că a folosit greşit un verset din Biblie într-o conversaţie publică cu un bărbat care s-a identificat ca fiind homosexual.

Printr-o sentinţă total neobişnuită, Michael Overd, care predică regulat pe stradă, a fost găsit vinovat pentru faptul că a folosit versetul din Levitic 20:13 în conversaţia cu acel bărbat, pe când ar fi putut să folosească un alt verset mai puţin ofensiv cum este cel din Levitic 18:22. În primul verset se spune că  „Dacă un om se culcă cu un om, cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiţi cu moartea: sângele lor să cadă asupra lor”. (Leviticul 20:13), iar în cel de al doilea  “Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urâciune”. (Leviticul 18:22)

Judecătorul de district Shamim Ahmed Qureshi a specificat că domnul Overd  putea să folosească Levitic 18:22, dar nu putea să facă referire la Levitic 20:13, deoarece se referă la pedeapsa cu moartea.

„Sunt surprins – a declarat Mike Overd – că judecătorul se vede în postura de a dicta ce parte din Biblie poate fi predicată şi care nu. Eu nu am citat textul complet din Levitic 20 şi nici nu am făcut referire la pedeapsa cu moartea, dar judecătorul mi-a spus că trebuie să folosesc altă  parte din Biblie. Nu este vorba de libertate de expresie dar este vorba de cenzură. Judecătorul redactează Biblia”.

„Mi s-a ordonat să plătesc o indemnizaţie pentru că am cauzat „durere emoţională” la cineva care s-a apropiat de mine agresiv cerându-mi să dezbatem această temă. Nu a fost vorba de leziuni, daune, furt, ci doar de un dezacord teologic, pentru care am fost amendat”.  

„Motivaţia mea pentru a predica Evanghelia este dragostea pentru Isus Hristos şi profunda îngrijorare pentru acele persoane care nu cunosc dragostea Lui şi se îndreaptă spre eternitate, despărţiţi de Dumnezeu”.

Într-un alt aspect, de asemenea neobişnuit, ziarul Somerset, a informat poliţia, acuzându-l pe domnul Overd că este ostil oamenilor şi i-a încurajat pe trecători să-l filmeze pe predicator dacă acesta face comentarii ofensive. Unul dintre martorii prezenţi, Nigel Marley, a spus într-un comunicat că era incapabil să-şi amintească exact frazele pe care le-a folosit, dar era clar pentru el că predicatorul era homofob.

Judecătorul Qureshi i-a impus o amendă de 200 de lire domnului Overd, plus încă 1 200 de lire în cheltuieli şi compensaţii.

Andrea Williams, directorul executiv al Christian Legal Centre a comentat: „Este foarte clar faptul că Mike este motivat de dragoste, nu de ură. De fapt, este pe linia mesajului biblic. El a explicat obiecţiile oamenilor într-o manieră rezonabilă şi echilibrată. A explicat convingerile lui. Nu a fost agresiv faţă de nimeni în particular. Evidenţele duc în această direcţie”.

„Curajul lui Mike şi mărturia lui este foarte asemănătoare cu a apostolilor din primele secole ale bisericii. Şi ei au fost duşi înaintea tribunalelor pentru a se apăra că predică dragostea şi adevărul. Şi ei s-au confruntat cu acuzaţii inventate, în intenţia de a-i califica de provocatori”.

„Întotdeauna vor fi din acei care nu vor fi de acord cu învăţătura Bibliei, dar suntem datori să apărăm cu toate mijloacele libertatea de a predica într-o manieră a dragostei, ceea ce Mike întotdeauna încearcă să facă”, a mai spus Williams. (Charisma News)

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns