Charles Duke – astronautul de pe Apolo 16 care s-a întors la Domnul

1560 1

„Am păşit pe lună timp de trei zile, dar a merge alături de Isus, este pentru totdeauna”, a declarat astronautul Charlie Duke în a treia zi a Festivalului Starmus, ce s-a desfăşurat recent în Insulele Canare, aşa cum suntem informaţi de Protestante Digital şi Agenţia EFE. charles_duke_large.jpg Astronautul de pe Apolo 16, Charlie Duke a afirmat că el este convins că Dumnezeu există, în urma unei întâlniri personale cu El, într-o experienţă vitală pe care a avut-o în urma intenţiei de suicid a soţiei sale în 1975, la şase ani după ce el a păşit pe Lună. Duke a specificat că el crede în Dumnezeu aşa cum au făcut şi alţi oameni de ştiinţă precum Copernic, Pascal, Newton, Einstein şi a insistat că nu este nici un conflict între prietenii lui – oameni de ştiinţă – şi libertatea lui de credinţă.

În conferinţa prezentată de el şi intitulată „Faţa ascunsă a Lunii”, inclusă în Festivalul Starmus, a semnalat că atunci când a călătorit cu nava spaţială „nu era creştin” şi nici nu a făcut „o călătorie spirituală”, dar a văzut „puterea lui Dumnezeu” atunci când soţia lui şi-a schimbat viaţa trecând de la tristeţe la bucurie. „Am păşit pe lună timp de trei zile”, a declarat Duke, „dar a merge alături de Isus, este pentru totdeauna”.

Aşa a început să citească Biblia, trecând peste toate prejudecăţile oamenilor de ştiinţă şi analizând creştinismul a ajuns la concluzia că oamenii nu pot să fie duşmanii lui Dumnezeu. „Am văzut pe Dumnezeu de multe ori, de când am împlinit 42 de ani”, a comentat. „Acum că sunt credincios, pot să văd cu ochii inimii mele şi să proclam împreună cu psalmistul: Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui (Psalmi 19:1).

Pelerinajul spiritual

Charlie Duke, a afirmat că s-a format profesional în teoriile ştiinţifice care nu lasă loc pentru Dumnezeu şi nici măcar o urmă de îndoială faţă de acest lucru. Dar după ce s-a întors de pe Lună şi-a schimbat opinia atunci când a avut serioase probleme matrimoniale, ajungând în pragul divorţului. Soţia lui Dottie a intrat într-o depresie severă şi a încercat să se sinucidă. În acele momente, au fost invitaţi să participe la un program intitulat Faith Alive (credinţa în acţiune), într-o biserică din La Porte, din Texas. „A fost un moment emotiv pentru soţia mea în special. Ea înainte încercase totul, dar acolo şi-a predat viaţa lui Isus. Imediat am văzut cum tristeţea s-a transformat în bucurie şi că era animată de un spirit de iertare, de dragoste şi de pace”. Duke l-a lăsat pe Isus să preia controlul vieţii sale. „După acel sfârşit de săptămână am luat decizia: dacă tu eşti Domnul meu, intră în viaţa mea!”, a spus. „Am început să devorez Scriptura, mai multe ore pe zi. În Evrei spune: Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii (Evrei 4:12). Dumnezeu a început să-mi descopere păcatul din viaţa mea”.

Acela a fost momentul în care Duke a început să experimenteze aceiaşi schimbare pe care a văzut-o în soţia lui. „Dumnezeu m-a eliberat de mânie, de singurătate, la fel ca de toate relele din viaţa mea”. Charles Duke 1 Din momentul în care viaţa lui a fost schimbată, a participat la diferite evenimente importante, mărturisind ceea ce Dumnezeu a făcut în viaţa lui şi în familia lui. Chiar unii pastori recunoscuţi l-au invitat să-şi mărturisească experienţa. Duke a explicat că „mulţi oameni vreau să cunoască bărbatul care a păşit pe Lună”, dar intenţia lui este „să-l facă de cunoscut oamenilor pe personajul cel mai perfect care a păşit pe Pământ, numele lui fiind Isus”.

Misiunea Apolo 16

Americanul Charles Moss Duke, a participat ca şi pilot al modulului lunar Orion în misiunea Apolo 16 din Aprilie 1972. În ceea ce priveşte sosirea pe Lună cu Apolo 16, în urmă cu 42 de ani, a indicat că a avut o senzaţie înfiorătoare pe măsură ce ajungeau în zona de umbră a satelitului când după trei zile cu Soarele, acesta apune dintr-o dată. Misiunea Apolo 16 este considerată ca fiind una dintre cele mai fructuoase datorită unei mari cantităţi de experimente care s-au făcut pe suprafaţa Lunii şi datorită însemnatei cantităţii de rocă lunară care s-a adus pe Pământ.

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns

1 comment