Atentat terorist contra creștinilor din Lahore – Pakistan în ziua de Paște

1204 0

Un terorist sinucigaș ce avea legături cu talibanii din Pakistan, a omorât azi cel puțin 65 de persoane și a rănit peste 200 în orașul Lahore, în estul țării, conform site-lui Sky News, informație ce a fost preluată de site-ul Persecution.org.

Explozia a avut loc în zona parcării a Gulshan Iqbal Park doar la câțiva pași unde se afla un loc de joacă pentru copii. Zona era plină în acel moment deoarece creștini se reuneau în apropiere pentru a celebra Ziua Învierii.

Facțiunea talibană Jamaat-ul-Ahrar și-a atribuit responsabilitatea atacului spunând că ținta lor era minoritatea creștină din Pakistan. „Obiectivul atacului au fost creștinii” a spus unul din purtătorii de cuvânt al grupului, Ehsanullah Ehsan. „Dorim să transmitem acest mesaj primului ministru Nawaz Sharif că am intrat în Lahore. El poate să facă orice va vrea dar nu va fi capabil să ne oprească. Atacanții noștri sinucigași vor continua astfel de atacuri”.

Multe familii erau pe punctul de a pleca din parc când s-a produs explozia. Muhammad Usman, un funcționar al guvernului a spus că numărul morților ajunsese la 65 de persoane. „Operațiunea de salvare continuă”, a mai spus, adăugând că peste 50 de copii erau printre cei răniți.

Imaginile de la televiziune arătau copii și femei plângând, precum și funcționari, polițiști și trecători ducând răniții la ambulanțe.

Javed Ali, un rezident de 35 de ani ce locuiește în fața parcului a declarat că forța exploziei a spart toate geamurile casei sale. „Totul s-a cutremurat. Strigăte și praf în toate părțile”. Și a adăugat: „S-a întâmplat datorită Paștelui. Se afla o mare cantitate de creștini acolo. Locul era atât de plin de oameni. Eu le-am spus celor din familia mea să nu se ducă”.

Se așteaptă ca numărul de morți să crească pentru că mulți dintre răniți se află într-o stare critică.

pakistan-blast-composite-1-736x414

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns