Angela Merkel – avem nevoie de creştini curajoşi cu bune baze biblice

2796 0

Cancelarul Germaniei, doamna Angela Merkel, ar dori să vadă tot mai mulţi creştini curajoşi, care să ştie în ce cred, să meargă la biserică şi să fie deschişi să se implice în dezbateri sociale constructive.

Într-o vizită recentă la Universitatea din Berna (Elveţia), cineva din public a întrebat-o pe doamna cancelar despre „pericolele potenţiale ale islamizării Europei”. Angela Merkel a răspuns spunând că într-adevăr terorismul islamic este o realitate în ţări precum Siria, dar „tragic vorbind, este de asemenea o realitate care are de-a face cu noi înşine, deoarece mulţi din aceşti tineri ce luptă alături de ei, au crescut în ţările noastre”.

Frica nu a fost niciodată un sfetnic bun”, a spus doamna Merkel, comentând anumite reacţii „defensive” pe care le-a văzut în ţara ei. „Culturile care sunt marcate de frică nu vor cuceri viitorul”.

Merkel – înţelegând rădăcinile creştine ale Europei

Merkel a folosit de asemenea această oportunitate pentru a vorbi despre identitatea creştină care a ajutat la întărirea valorilor europene. „Vreau să fiu foarte onestă. Toţi avem oportunitatea şi libertatea de a avea propria noastră religie, să o practicăm şi să credem în ea. Aş dori să văd mai multe persoane care să aibă curajul să spună „sunt un credincios creştin”. Şi mai multe persoane care să aibă curajul să intre în dialog”, a spus Merkel.

În contextul actual german, unde a scăzut într-o manieră semnificativă prezenţa la biserică, Merkel a sugerat că oamenii ar trebui să se întoarcă la „obiceiul de a merge la biserică din când în când şi să aibă baze biblice sănătoase”. Mulţi nu cunosc termeni creştini cum ar fi rusaliile, a mai spus.

Discuţiile asupra Islamului şi a identităţii Europei, „ne-ar putea duce din nou la propriile noastre rădăcini şi să le cunoaştem mai bine”, a concluzionat cancelarul Germaniei.

Puteţi urmări video-ul (în germană) cu întreg comentariul doamnei Merkel AICI

Surse; Evangelical FocusProtestante Digital

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns