„A Venit din Cer” – concert 2015 al Orchestrei Instrumental-vocale AMIUNA (video)

1513 0

Orchestra instrumental-vocală Amiuna, a susţinut recent un concert de muzică creştină în Biserica Penticostală „Betel” din Rebrişoara, judeţul Bistriţa Năsăud. Aproximativ 400 de instrumentişti şi-au dat întâlnire în această biserică şi nu au venit mai mulţi pentru că nu mai erau locuri disponibile, unde sub bagheta dirijorului Nelu Pagu, l-au lăudat pe Domnul.

Acest eveniment a atras atenţia chiar şi presei întrucât un reportaj video, acompaniat de un comentariu obiectiv şi elogios, a fost transmis de PrimaTv. Conform acestei televiziuni, avem de-a face cu cea mai mare orchestră din lume, demnă de Cartea Recordurilor, iar ineditul acestui concert a fost marcat de un dirijor (o fetiţă) de numai 9 ani.

Totul a început în urmă cu 8 ani când maestrul Nelu Pagu a deschis o şcoală de muzică şi într-un an a reuşit să adune 250 de instrumentişti, iar numărul lor s-a dublat apoi.

Actualmente suntem 860 dintre care numai viori avem în jur de 230, suflători 40, acordeonişti 60, chitarişti 132, …”, a declarat Nelu Pagu postului de televiziune Prima Tv.

Orchestra reuneşte instrumentişti din partea de nord-vest a ţării, dar nu numai, în general copii şi tineri, ce provin din bisericile penticostale.

Este foarte greu să lucrezi cu oamenii mai ales când vine vorba de muzică! Toţi sunt foarte bine pregătiţi, fie că vorbim de viorişti sau suflători, chitare, tamburine, tobe, acordeoane, orgi, mandoline sau tobe. Numărul mare de instrumentişti reuşeşte performanţa de a cânta sincronizat după partituri şi asta este cel mai important. Credinţa în Dumnezeu şi dragostea pentru El a făcut posibil acest lucru. Dimensiunea oechestrei este una demnă de Cartea Recordurilor dar nu am iniţiat demersuri pentru acest lucru. Mult mai important este ca performanţa pe care am reuşit s-o atingem să fie demnă de Împărăţia lui Dumnezeu!”, a mai spus dirijorul Nelu Pagu, într-un articol difuzat de Transilvania TV News.

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns